неделя, 22 май 2016 г.

Свинско с топено сирене и гъби

1 кг шарено свинско месо
1/2 кг гъби
200 гр топено сирене (с масленост над 60%)
1 буркан кисели краставици (НЕ СА РАЗДЕЛНИ, ДА НЕ СЕ ЯДАТ)
2 резена краве масло

Месото се нарязва на парчета и се слага на дъното на голям глинен гювеч (става и в йенска купа с капак, но после се чисти много трудно). Върху нето се редят нарязаните на едро гъби, объркани с нарязаните на кръгчета краставички. Най-отгоре се слага топеното сирене, нарязано на парченца. Върху него се слагат резените краве масло. Похлюпва се с капака. Пече се 3 часа на 200 градуса. Час и половина след започване на печенето се открехва и се разбърква хубаво с дървена лъжица и се похлюпва отново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар